Skip to content

De Volkskrant:​

Wanneer zanger Guus Meeuwis in overvolle stadions optreedt, brult iedereen mee met Brabant en ’t Dondert en ’t Bliksemt. De liedjes zijn muzikale handtekeningen van Jan-Willem Rozenboom, die al jarten als pianist en componist samenwerkt met Guus Meeuwis. Minder bekend is dat Rozenboom cum laude afstudeerde aan het Brabants Conservatorium en zijn studie vervolgde bij Rian de Waal aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Rozenboom bracht eerder klassieke albums uit. Zijn nieuwste bevat Bachbewerkingen voor piano. Rozenbooms bewerkingen en spel wordt getekend door een combinatie van nuchterheid en zijn diepe respect voor Bach. Het onaardse bodemloze Aus Liebe uit de Matthäus Passion speelt hij liefdevol en kwetsbaar. In het koraalvoorspel voor orgel Ich ruf’ zu dir (iets meer bas had niet misstaan) deint devote zachtmoedigheid. De majesteit van de Chaconne blijft volledig overeind. En Brabant blijkt zich goed te lenen voor een knappe, driestemmige fuga. (Maartje Stokkers)

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf een paar keer per jaar op de hoogte van alle concerten en activiteiten van Jan-Willem Rozenboom
X