BACH OP ZONDAG

Ruim een jaar geleden begon Jan-Willem met zijn dagelijkse filmpjes op social media: Elke dag een beetje Bach. Inmiddels staat de teller op 180 filmpjes. Dat heeft geleid tot een aantal speciale Bach recitals voor 30 man publiek en in de periode van de lockdown tot een drietal Online Bach Colleges. In afwachting van het einde van de lockdown en alle beperkende maatregelen, heeft Jan-Willem een programma samengesteld met stukken die het afgelopen jaar voorbij zijn gekomen. Met deze stukken heeft hij drie concerten gevuld, die professioneel en live werden gestreamed vanuit de kapel “Het Cenakel” in Tilburg.

Op zondag 11 april heeft hij een selectie van preludes en fuga’s uit Das Wohltemperierte Clavier (1) gespeeld.
Op zondag 18 april stond een selectie uit de Goldbergvariaties op het programma.  De volledige Goldbergvariaties zal hij in het voorjaar van 2022 ten gehore brengen in La Scala in Milaan; deze annonce werd voorafgaand aan de tweede streaming wereldkundig gemaakt. 
Op zondag 25 april speelde hij de Chaconne in de bewerking voor piano voor alleen de linkerhand van J. Brahms, een absoluut Meesterwerk.

Zoals gebruikelijk geeft Jan-Willem veel achtergrondinformatie over de componist en de muzikale inhoud van deze stukken. Zijn persoonlijke fascinatie voor deze componist brengt hij aanstekelijk over zoals hij dat ook in zijn theatercollege en Online Colleges doet.

Hoe werkt het

Kosten noch moeite zijn gespaard om de drie livesteam-concerten van een bijzonder hoog niveau te doen zijn. Zowel geluid- als beeldkwaliteit zijn van een perfect niveau, Rozenboom waardig. U kunt dat zelf zien en aan den lijve ondervinden door een of meerdere concerten terug te kijken.
Binnen enkele dagen treft u een button aan “kijk hier de livestreamconcerten terug”.

Fooienpot.
U heeft de mogelijkheid om een donatie achter te laten, hetgeen zeer wordt gewaardeerd. U kunt helemaal zelf bepalen wat u wilt geven.

25 april Rozenboom speelt Bach op zondag 20.30

De Chaconne, in de bewerking voor alleen de linkerhand door J. Brahms. 

J.S. Bach
“Ich ruf’zu dir, Herr jesu Christ” BWV 639 (arr. for piano J.W. Rozenboom)
“Aus Liebe will Mein heiland sterben” BWV 244 (arr. for piano J.W. Rozenboom)
Largo BWV 1005 (from Violin Sonata nr.3 in C major for Violin solo, arr. for piano J.W. Rozenboom)
Chaconne BWV 1004 (from the Partita in D minor for Violin solo, arr. for piano for the left hand only J. Brahms